Arbeta bekvämt

Vi frågas ofta av våra kunder vad som är en byggnadsställning och vad kan du föreställa dig? I följande blogginlägg förklarar vi hur en byggnadsstillägg fungerar och vilka ställningar som är nödvändiga för det.

När är byggnadsställning nödvändig?

Om arbetet sker på takområdet, blir det snabbt ganska farligt. Inte bara hantverkare som gör sitt arbete, olika byggnadsmaterial som takpannor, isoleringsmaterial eller träspalter lagras ofta på byggnadsställningen . Eller är det eventuellt en utskjutande takfot eller en struktur som inte är lätt skuren? För alla dessa ändamål använder ställningar ofta till att utvidga ställningen.

Vilka ställningsdelar behöver jag för en byggnadsställning?

För en komplett och korrekt byggnadsställning behöver du så kallade ställningskonsoler eller även kallade tillägg. Dessa skelettkonsoler kommer att byggas ut. Ställningsfästen finns i olika storlekar – börjar med 0,20 m, 0,80 m eller 2,00 m. Detta kan variera beroende på tillverkaren. Byggnadsställningar är vinklade stödelement som är fästa vid ställningen med hjälp av ställningen som är kopplad till dem. Nu ger ställningskonsolen ytterligare lagringsutrymme för ytterligare en ställningstäckning.
Du behöver också räckestöd för att fästa ditt tredelade sidoskydd eller om du arbetar på taket, så kallade skyddsgaller och ett byggnadsnät för att skydda dig själv, dina hantverkare eller förbipasserande från fallande föremål. Det kan emellertid också hända att en tvärgående diagonal måste fästas, vilket försvårar ökningen av ställningen. För övrigt är en byggnadsställning som utvidgas med hjälp av fästen inte möjligt med ett snöskal med rullande ställning!

Är du intresserad av byggställningar till ditt projekt? Kontakta oss för de bästa ställningarna i Stockholm.