Häckklippning med byggställning

Inget häckunderhåll utan beskärning

En tät häck som en naturegenskapsgräns eller som ett designelement erbjuder optimal avskildhet och fungerar som livsmiljö för djur. Som ett grönt alternativ till staketet är det relativt enkelt att ta hand om och erbjuder några fördelar – du kan växa eller förkorta det till önskad höjd, du behöver inte måla eller impregnera det. De flesta häckar kräver dock beskärning minst en gång om året, även om de ännu inte har nått önskad höjd. Efter skärning blir de mer kompakta och har senare inga fula luckor. Beroende på säkring kan du till och med behöva klippa två eller tre gånger om åretgöra. Särskilt när häcken sprider sig till den angränsande fastigheten eller i det offentliga rummet är det dags att ta tag i häcktrimmern.

Håll en översikt över den mobila ställningen

Att klippa en stor eller eventuellt djup häck är en verklig utmaning som även erfarna och trädgårdsarbetare misslyckas med ibland. En mobil byggnadsställning för häckklippning sparar dig mycket ansträngning och tid eftersom du står bekvämt och stabilt och håller en översikt medan du skär. På så sätt kan de grenar och grenar som har tagits över förkortas jämnt och du kan arbeta snabbt eftersom du inte behöver korrigera dem hela tiden. Resultatet är imponerande, för med ett rullande ställning går du vidare med ett system och klipper exakt direkt. Växterna drar också nytta av detta. När du tittar uppifrån har du alltid hela häcken i sikte – en fördel som inte ges även när du använder teleskopverktyg.

Liten ansträngning med hälsosam arbetsställning

Speciellt om din häcktrimmer bara har en måttlig skärlängd kommer du att förtvivla en hög och djup häck. Och oavsett om du är aktiv med en manuell eller motorsåg så har större och kraftfullare enheter en viss vikt. Om du använder en stege är dina ansträngningar också riskabla när det gäller säkerhet. Många fall och andra skador orsakas av vågade rörelser eller genom att blockera knivarna när häcken inte är hanterbar. På en mobil ställning, å andra sidan, leder du utan problem häcktrimmern med utsträckta armar och har därför mindre ansträngning än på stegen. Det säkra stativet ger dig gott om rörelsefrihet för att göra ditt jobb bekvämt och i en hälsosam arbetsställning. Dessutom finns det ingen konstant sökning efter ett lämpligt skäl att placera en stege. Om du använder en byggnadsställning för häcktrimning kan du helt enkelt rulla på det och fortsätta ditt arbete effektivt.

Hyr dina byggställningar hos oss i Stockholm.