Inomhus jobb? Använd en hopfällbar ställning

Vi är på väg mot början på våren och men det kan fortfarande vara mycket kallt, regnigt och kanske till och med snöigt. Många gör därför främst jobb inomhus fortfarande. Och vilken målare, gipsare, installatör, snickare eller gör-det-själv vill inte arbeta säkert inomhus på en höjd? Ja, alla! Den hopfällbara ställningen kan vara ett mycket användbart verktyg här.

Vilka delar består en hopfällbar ställning av?

En standard hopfällbar ställning, även kallat vikningsställningar, består av ett antal grundläggande komponenter. Till exempel har du en hopfällbar ram på sex steg som är cirka två meter höga. Plattformen måste fästas däremellan och inomhusställningarna är naturligtvis också oumbärliga. Om du skulle utvidga vikningsställningen i framtiden, är det tillrådligt att omedelbart köpa en hopfällbar byggnadsställning inklusive plattform med lucka. Grundkonfigurationerna levereras med en plattform utan lucka som standard. Trevligt att veta:

  • Stegtrådar hänvisar till de horisontella ”stegen” i den vikbara ramen. Alla ställningar har alltid en halkfri profil
  • Som standard har en hopfällbar ställning dimensioner på 1,90 längd. Det betyder automatiskt att endast hängslen eller ett golv med en längd av samma storlek passar in däremellan
  • Nästan alla fällbara ställningar kan förlängas till högre arbetshöjd. Du behöver extra vikbara ramar (sex steg – två meter) eller tillbehör (tre steg – en meter) för detta. Ta hänsyn till stabilitet vid utvidgning av byggnadsställningen. Med andra ord: se till att du har tillräckligt med golv och blyräcken.

Vilka är skillnaderna mellan en hopfällbar ställning och en rullningsställning?

Det här är en fråga som vår kundtjänst ofta möter. Egentligen säger namnet allt: den hopfällbara ställningen (vikningsställningen) är mer avsedd för udda jobb i huset (och mindre jobb runt huset). Dessa ställningar är förbundna med varandra med hjälp av en hopfällbar del, vilket gör byggnadsställningen snabb att montera. En mobil ställning, å andra sidan, består av många separata delar som kan expanderas till en arbetshöjd på cirka fjorton meter. Fällbara ställningar kan utökas till en maximal arbetshöjd på sju och en halv meter.

Fördelar med en hopfällbar byggnadsställning

Nedan har vi listat fördelarna med hopfällbara ställningar för dig:

– Kompakt för lagring och transport
– Lätt att använda hemma
– Ställ in snabbt inom 1 minut
– Kan byggas av 1 person
– Lätt och robust aluminium
– Expanderbar till olika höjder