Installation av Solceller

Från planering av ett solcellssystem till leverans

Bara att använda solenergi – fler och fler människor vill ha det. Olika specialföretag och specialiserade portaler som jämförelseportaler hjälper dig snabbt och hjälper dig att välja rätt leverantör.

Låt oss säga att du har beställt ditt fotovoltaiska system och att det nu har levererats. Nu handlar det om att installera det på sin destination. Om inte ett professionellt storskaligt system installeras solenergin på taket. Beroende på storleken och ansträngningen för en sådan installation används antingen specialistföretag här eller du som byggare beslutar att göra det själv.

Vilka verktyg behöver jag för installationen?

Om du har en fin stor och platt tak yta, då är det lätt att montera solcellssystem på taket med hjälp av en tak byggnadsställning (vi hjälper dig hitta rätt byggställningar i Stockholm). (Innan du köper ett system från ett specialistföretag klargörs det i förväg om det är möjligt att installera det på taket). Solmodulerna är fästa vid takkonstruktionen under takskyddet. Av denna anledning är takbeläggningens material av stor betydelse.

För att fästa solmodulerna är två skenor anslutna till takbesparingen via takkrokar. I de flesta fall löper dessa skenor parallellt med botten. I andra fall kan dessa också köras i korsform. För detta skruvas takkrokarna fast vid takbesparingarna. Takpinnarna har konstruktionen, så att säga, så se till att du beställer rätt takpinnar som matchar dina moduler. Var här uppmärksam på vikten och exponeringen för snö och vind.

Behöver jag en ställning för montering?

För att underlätta montering av ett fotovoltaiskt system rekommenderas det att använda ett så kallat taksäkerhetsställning. Beroende på storleken på din väggyta är dessa tillgängliga från 16 000 kronor. Naturligtvis kan du också hyra ett byggnadsställning istället för att köpa ett byggnadsställning. Takbyggnadsställningar kallas så eftersom de har ett skyddsnät som skyddar fallande föremål eller personer från att falla ner.
Om du vill montera från gaveländen, använd en gavelram. Detta beror på att det är planerat och byggt för att matcha formen på din gavelände. Gaffelställningar finns redan tillgängliga, beroende på väggarealens storlek, från 16 000 kronor.
Vi är experter på byggställningar i Stockholm.