Stege för tömning av takrännan

Våren kommer och du, som en ansvarstagande villaägare, vill tömma rännan igen. Eftersom rännorna efter vintern ofta är fulla av löv, något kanske behöver repareras, eller så behöver det en färgklick. Att arbeta säkert på höjder är en fördel, men vilken stege för privatkunder passar bäst för detta? I denna bloggartikel går vi in på detta, vi är trotts allt Stockholms experter på byggställningar och stegar.

Vilka typer av stegar finns det?

Om du vill använda stegen för udda jobb runt ditt hem, är det lämpligt att köpa en säker produkt som uppfyller de fastställda standarderna. Inom byggställningsindustrin kan vi skilja på olika typer av stegar:

Enkla stegar: Dessa stegar är enkla och smidiga. Produkten består av en enda del och kan inte skjutas in. Lagringslängd och total längd är därför exakt samma.
Dubbla stegar: dessa typer består av två delar. Båda delarna har samma längd och den övre delen kan förlängas. Detta skapar extra arbetshöjd och låter dig arbeta högre.
Tre delad stege: Denna stege består av tre delar. Med den här versionen kan de två översta delarna skjutas uppåt, vilket i slutändan ger mer arbetshöjd.

Vad är stegens höjd?

En fråga som våra kunder ofta ställer: vilken höjd har en stegarna? Arbetshöjden på en stege är den höjd med vilken ett jobb kan slutföras. Detta låter vagt, men vi kommer att förklara. Om du arbetar på en stege kanske du (ofta) inte står högre än det fjärde steget från toppen. En tillverkare gör detta känt med det ”röda steget”, du kanske inte står högre än det här steget. Om du vill gå säkert in på ett tak rekommenderas det att stegen har ett överhäng på fyra steg. Med de flesta stegar är utrymmet mellan stegpinnarna ungefär två och en halv.

Vad är reformläge och hur placerar jag stegen i den?

Reformpositionen är stegen i om du behöver stå fristående från fasaden på höjd. Antag att du vill byta ut dina lampor mitt i vardagsrummet, då kan din reformstege placeras fristående.

Hoppas denna artikel hjälpte dig att få bättre koll på stegarna som vi erbjuder. Om du har vidare frågor så får du gärna kontakta oss som din expert inom byggställningar och stegar i Stockholm.