Vilken stege ska du välja?

Att välja en stege; det här verkar som att leta efter en nål i en höstack, vilken modell passar dig bäst? Vi ska hjälpa dig! I den här bloggen förklarar vi snabbt skillnaden i olika typer och resten av den underbara världen av stegar.

Vad ska du använda stegen till?

En stege säkerställer att du kan arbeta säkert på höjden. Det är därför viktigt att köpa certifierat material från ett bra och säkera varumärken. Men vad ska du faktiskt använda stegen till? Till exempel är det för privat bruk; töm rännorna en gång om året, eller är du en professionell som arbetar uppför stegen varje arbetsdag. Eftersom det finns en skillnad i professionella och privata stegar.

Vad ska du vara uppmärksam på när du köper en stege?

  • Vad är den erforderliga arbetshöjden?
  • Vill du också använda stegen fristående?
  • Kommer du att använda stegen privat eller professionellt?

Vilka stegar finns det?

Enekel stege

De enkla stegen kan beskrivas som ”vad du ser är vad du får”. Denna modell består av 1 del och lagringslängden är också direkt den totala längden. Det finns några stegar med en krökt del och en rak utgång. När du går till ett rakt utlopp, rekommenderar vi att du tar hänsyn till ytan.

Tvådelad stege

De tvådelade stegarna består av två delar. Fördelen med den här modellen är att du kan arbeta högre än den enkla stegen. Dessutom kan du ofta också använda den fristående, vi kallar detta en reformstege. När du går till högre höjder, till exempel 12 meter eller ännu högre, är reformläge inte alltid möjligt längre. Dessa stegar kallas då för push-up stegar.

Tredelad stege

De tredelade stegarna är den mest valda varianten bland våra kunder. Eftersom stegen består av tre delar kan du uppnå en högre arbetshöjd, men stegen är ofta också mer kompakt. Dessa typer kan också användas fristående och mot fasaden. Med de flesta stegeversioner är det viktigt att notera: eftersom versionerna ofta bara kan användas som en push-up-stege. Kontakta oss om du är osäker på hur det är med den stegen som du funderar på att köpa.

Hur länge kan jag arbeta på en stege?

Reglerna för att arbeta på en stege beskrivs. Är du arbetsgivare? Då är det tillrådligt att läsa dessa regler noggrant innan du skickar en anställd uppför stegen. Om du arbetar på en stege under en längre tid rekommenderar vi att du använder en mobil byggnadsställning istället. Detta för att det är en direkt fara att stå för länge uppe på en stege.

Behöver du hjälp i ditt letande av byggställningar i Stockholm? Vi hjälper dig mer än hjärna genom hela processen av införskaffandet av byggställning.